Creditare

Clienții companiei „Agrimatco Service” au posibilitatea să cumpere tehnică agricolă, semințe, sisteme de irigare, substanțe pentru protecția plantelor în credit sau în rate. La moment, pentru acest serviciu clienții noștri aleg din ce în ce mai des compania Microinvest.

Microinvest acordă credite :
– Persoanelor fizice care desfășoară activitate de antreprenoriat
– Persoanelor juridice.

Condiții generale

 • Suma creditului de la 1 000 MDL până la 8 000 000 MDL
 • Termen de la 3 până la 84 luni
 • Perioada de moratoriu până la 9 luni
 • Suma maxima fără gaj până 3 500 000 lei, cu flexibilitate la evaluarea gajului
 • Aprobare într-o zi
 • Grafic individual după necesitățile clientului (data achitării comodă, plăți sezoniere și în funcție de fluxul venitului)
 • 16 oficii secundare în toată țara pentru deservirea rapidă.

Produse exclusive
Credite cu dobândă 0% pentru procurarea mijloacelor circulante de la Agrimatco

 • Circulante în rate poate fi luate pe o perioada de la 2 până la 12 luni, fără dobândă, comisioane sau taxe ascunse
 • Creditul poate fi achitat doar cu o rată la sfârșitul sezonului agricol

Linie de credit pentru mijloace circulante de la Agrimatco

 • Se acordă pe un termen de 24 luni
 • Pe parcursul anului, puteți împrumuta în orice moment, orice sumă, în cadrul limitei aprobate
 • Restituiți banii când este convenabil vouă, când fluxul de bani vă permite, pentru a economisi
 • Aprobarea și deservirea limitei este absolut gratuită
 • Utilizarea cabinetului personal pentru retragerea banilor necesari la momentul potrivit. Banii vor fi virați în cont, în decurs de maxim două ore

* Mai multe detalii vă pot oferi experții în creditare de la Microinvest.

De exemplu, dacă linia ta de credit este de 1 000 000 de lei, poți împrumuta toată suma astăzi sau obține 500 000 de lei astăzi, iar peste o săptămână, o lună sau chiar jumătate de an, încă 500 000 de lei. Orice sumă în cadrul limitei aprobate poate fi obținută în termen de 2 ore.

Documentele necesare
Pentru a solicita  un credit de la Microinvest, aveți nevoie de doar câteva acte:
– Buletinul de identitate;
– Documentele companiei (Extras, Certificat de înregistrare, etc.)

Efort minim din partea ta

Microinvest

 • Efectuează analiza financiară la distanța și nu cer un dosar pregătit, un plan de afaceri sau să faci copiile tuturor documentelor contabile
 • Vii la noi doar ca să primești suma necesară
 • Poți semna contactele chiar la Agrimatco fără să vizitezi oficiul Microinvest
 • Îți lăsăm și oportunitatea de a semnă contracte la distanță cu semnătura electronică

Achitarea creditului
Microinvest oferă un grafic flexibil de achitare a creditelor. Clientul singur alege: când și cât să plătească. De exemplu: 6 luni pe an, sau varianta clasică – fiecare lună . Împreună cu un expert în creditare, vă puteți întocmi un grafic individuală. Totul depinde de specificul afacerii și situația concretă în care se află, iar Microinvest va alege pentru fiecare o soluție optimă, pentru că absolut toți clienții trebuie să crească și să se dezvolte.

 

Exemplu
Agricultorul cultivă cereale (grâu, porumb) sau rapiță.
De obicei, aceste culturi se recoltează din iulie până în septembrie.
În aceeași perioadă, agricultorii predau roada pentru prelucrare și primesc pentru aceasta primele plăți. Uneori, banii pentru roadă se achită în rate și o achitare completă între cumpărătorul de materii prime și agricultori are loc în decursul iernii. Astfel, agricultorilor le este mai comod să facă achiziții importante sau să achite creditele la sfârșitul anului curent sau la începutul anului viitor.
Să presupunem că agricultorul a ales tractorul Solis cu motorul de 50 cai-putere, care costă circa 400 000 lei.
În luna ianuarie el primește de la Microinvest suma necesară în credit pe un termen de 60 luni, fără a plăti prima rată.

Fiecare an după vânzarea roadei vor avea doar patru achitări.
Tabelul de mai jos demonstrează graficul de rambursare a creditului descris.

Suma Creditului 400 000 MDL
Anul Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
Anul 1                  62 080 29 775 29 775 29 775
Anul 2                  54 050 29 775 29 775 29 775
Anul 3                  41 700 29 775 29 775 29 775
Anul 4                 29 775 29 775 29 775 29 775  
Anul 5                29 775 29 775 29 775 29 775
Total spre plata  664 005

Subvențiile din partea Statului

Subvenția reprezintă un sprijin acordat sub formă de compensație de către Stat. Aceasta se calculează în proporție de 25% din costul fiecărei unități tehnice eligibile spre subvenționare, sau chiar 35%, în cazul în care beneficiarul este fermier cu microgospodărie țărănească sau tânăr fermier.
Limita este de maxim 300 000 de lei pentru fiecare beneficiar, ceea ce înseamnă că un agricultor poate achiziționa diferite echipamente agricole fără limite la prețul procurării, iar în calitate de compensație va primi de la Stat suma maxim de 300 000 de lei.

Dacă echipamentul agricol este achiziționat cu ajutorul unui credit intermediat de Microinvest, experții în creditare vă vor asista în pregătirea pachetului de documente pentru obținerea subvențiilor. În acest caz, sumele primite sub formă de subvenție ulterior pot fi folosite pentru dezvoltarea afacerii sau chiar pentru rambursarea creditului.

Tipuri de subvenții

Clienții care au achiziționat echipament agricol prin intermediul Microinvest pot primi subvenții atât pentru echipamentul achiziționat, cât și pentru rata dobânzii anuale achitate la credit (%).

Subvenție pentru echipamentul agricol – compensație unică (o singură dată) acordată după depunerea dosarului la AIPA. Subvenția se acordă pentru achiziționarea echipamentului agricol cu vechimea de maxim doi ani precedenți celui de depunere a cererii de subvenționare.

Subvenție pentru dobândă (% din credit) – compensație acordată o dată pe an, pe durata întregului termen al creditului, pentru dobânda efectiv achitată în perioada de subvenționare.

Exemplu

Subvențiile pentru un tractor Solis de 50 de cai putere (400 000 lei), achiziționat prin intermediul unui credit, pe un termen de 60 de luni, de la Microinvest vor fi constituite din 100 000 de lei pentru achiziționarea echipamentului și 113 170 de lei pentru rata dobânzii. În total, pe întreaga perioadă, veți primi subvenții în valoare totală de 213 170 lei sub formă de compensații.

*Calculele sunt estimate și depind de mai mulți factori care pot varia în momentul aprobării și pe parcursul creditului. Mai multe detalii vă pot oferi experții în creditare de la Microinvest.