Agrimatco este un brand internațional, care este prezent în peste 50 de țări ale lumii. Aceasta este o prescurtare a Agricultural Materials Company (AgriMatCo sau AMC). Istoria companiei își ia începutul din anul 1936, în Palestina. Mica afacere de familie a fost pornită de către răposatul Khalil Miqdadi. El s-a născut într-o familie de fermieri. Tatăl l-a trimis pe Khalil în Franța, unde a absolvit facultatea de agronomie

După ce a obținut studii în Europa, Khalil s-a întors acasă, în Palestina. La început, tânărul specialist a aplicat cunoștințele obținute în ferma părintească. Noile tehnologii au contribuit la o creștere suficientă a roadei. Rudele și vecini au demonstrat interes, și au început să apeleze la Khalil pentru consultări. Curând a fost deschis un mic magazin pentru fermieri, pe rafturile căruia erau toate cele necesare pentru o agricultură de succes. După 2 ani de activitate, lucrurile mergeau atât de bine, încât magazinul livra mărfurile chiar și către clienții din Liban, Siria și Irak.

În 1955 «agronomul de la Paris» s-a mutat în Iordania, și acolo a fondat compania Agricultural Materials Company (AgriMatCo). Activitate companiei se baza pe principiul: de oferit nu numai tehnologii avansate și produse de calitate, dar și consultaţii profesioniste fiecărui client. Doar în rezultat - toți o să primească profit.

Datorită gamei largi de produse, atitudinii individuale, și a prețurilor rezonabile - AgriMatCo  reușea să deschidă in țările lumii câte o reprezență practic în fiecare an. Conform datelor din 2020, Agrimatco este prezentă în peste 50 de țări, în diferite regiuni și continente. Anume: Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Europa și Africa. În prezent, compania-mamă este administrată de fiii lui Khalil Mikdadi.

În Republica Moldova, brandul este prezent din 1999 și este reprezentat de Agrimatco Service SRL. Compania importează și oferă fermierilor locali următoarele produse:
- Semințe culturi de câmp și de legume,
- Fertilizanți și produse pentru protecția plantelor;
- Preparate veterinare,
- Sisteme de irigare,
- Tehnică agricolă și piese de schimb.
* Detalii în secțiunea Catalog

Agrimatco Moldova cooperează cu branduri renumite, precum: Semillas Fito (Spania), RAGT Semences (Franța), Euralis Semences (Franța), Heinz Seeds (SUA); Avgust (Rusia), FMC (SUA), UPL (Marea Britanie); CentroVet (Chile), Medmac (Iordania), Mobedco (Iordania), Bioveta (Cehia); Jacto (Brazilia), Monosem (Franța), Farmet (Cehia), Solis (India) și altele.
* Detalii în secțiunea Branduri

Pentru comoditatea clienților companiei noastre, au fost deschise şi funcţionează magazine în următoarele orașe: Chişinău, Comrat, Edineţ, Soroca şi Tiraspol.
* Detalii în secțiunea Magazine

Pentru suport tehnic operativ, pe lângă Centrul de Deservire au fost formate 4 echipe mobile de asistență tehnică. Fiecare echipă are la dispoziţie câte un automobil, dotat cu echipament si instrumente necesare pentru lucrări de reparație.

Niște «ambulanțe» adevărate, numai că pentru tehnica agricolă!

Echipele mobile de asistență tehnică sunt întotdeauna gata sa vină în ajutor clienților companiei noastre pe întreg teritoriul Republicii. Specialiștii noștri vor veni oriunde va fi necesar: în câmp, unde s-a defectat tehnica, sau la fermier în ogradă.
* Detalii în secțiunea Contacte