Disponibil: în stoc
Vă interesează acest produs? Doriți să aflați prețul, sau caracteristici suplimentare? Apelați la specialiștii noștri!

O doză de vaccin conţine:
Substanţe active:
Paramyxovirus pseudopestis avium, mostră Bio 52:  NDV B1 min. 106,0 EID50  max. 107,5 EID50.
Virus bronchitidis infectiosae avium, mostră Bio 53: IBV H 120 min. 103,0 EID50 
-  max. 104,8 EID50.

Ingrediente: Nutrimentul pentru liofilizare

INDICAŢII
- pentru imunizarea activă a păsărilor de casă împotriva maladiei aviare Newcastle şi bronşitei infecţioase de tipul Massachusetts.
- pentru prevenirea infecţiilor şi mortalităţii cauzate de virusul maladiei Newcastle şi virusul bronşitei infecţioase.
Acţiunea imunităţii: 
Imunitatea împotriva maladiei Newcastle şi bronşitei  infecţioase apare nu mai târziu de 14 zile şi respectiv 7 zile după  prima vaccinare, iar anticorpii materni nu influenţează negativ asupra eficacităţii vaccinării.
Perioada acţiunii  imunităţii:
Imunitatea se menţine timp de 6 săptămâni după prima vaccinare cu spray şi oculonazală şi 4 săptămâni după primovaccinarea orală. După revaccinare, imunitatea persistă cel puţin 6 săptămâni. Nivelul imunităţii contra maladiei Newcastle poate fi evaluat după revaccinare în baza examenului serologic.

CONTRAINDICAŢII
Vaccinul se administrează doar animalelor sănătoase.
A nu se administra animalelor cu simptome de maladie.

REACŢII ADVERSE
Reacţiile post-vaccinare pot apare în particular după administrarea necorespunzătoare a vaccinului prin pulverizare, deoarece stropii mărunţi (aerosol) cauzează inhalarea virusului vaccinului în căile respiratorii inferioare şi ca urmare cauzează maladii respiratorii.

SPECII ŢINTĂ
Păsări de casă – de la vârsta de o zi.

DOZE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Aplicarea individuală în aria oculară nazală:
Vaccinul liofilizat se reconstituie într-un solvent steril (de exemplu, soluţie pentru injecţii). Vaccinul este aplicat cu o pipetă comună pe mucoasa conjunctivală sau nazală la fiecare pasăre în parte; este necesar de a asigura la animale absorbţia picăturilor. 

Aplicarea pulverizării în masă:
Pentru dizolvarea vaccinului se va utiliza apa distilată sau apa purificată rece fără clor şi resturi de fier. Pentru vaccinare se va utiliza dispozitivul special prevăzut pentru acest scop, care formează picături (diametru de la 30 la 100  μm). Pentru puii de o zi, 1000 de doze vor fi dizolvate în volumul de 200-250; ajutajul pulverizatorului trebuie fixat la „pulverizare  aspră” astfel încît picăturile mici vor cădea ca o ploaie măruntă. Pentru păsările cu vîrstă mai mare, 1000 de doze sunt dizolvate într-un litru de apă,  ajutajul pulverizatorului trebuie fixat la generatorul picăturilor mărunte. Soluţia de vaccinare se pulverizează uniform la distanţa de la 30 la 50 cm deasupra numărului respectiv de animale la lumină difuză.

Aplicarea în masă în apă potabilă:
Este recomandată vaccinarea puilor din ziua a 4-a după ieşire din ou, pentru a asigura consumul dozei necesare de vaccin din apa potabilă. Vaccinul se administrează dimineaţa, când păsările sunt suficient de însetate. Vaccinul se administrează (în dependinţă de vârstă) fiind dizolvat în cantitatea de apă potabilă care va fi consumată timp de 2 ore.

Re-vaccinarea este repetată la fiecare şase săptămâni după prima administrare în aria oculară nazală sau prin pulverizator şi la 4 săptămâni după prima vaccinare per-orală. Vaccinările ulterioare vor fi repetate la fiecare şase săptămâni.
În regiunile cu incidente endemice a maladiei Newcastle, revaccinarea trebuie repetată la interval de 4 săptămâni, prima vaccinare fiind efectuată în aria oculară nazală sau prin pulverizare; înainte de depunerea ouălor trebuie aplicat vaccinul inactivat contra maladiei Newcastle şi a bronşitelor infecţioase la păsări.

RECOMANDĂRI REFERITOR LA ADMINISTRAREA CORECTĂ
Conţinutul antisepticilor şi dizolvanţilor, prezenţa clorului şi fierului în apa utilizată pentru dizolvarea vaccinului afectează negativ virusul vaccinului şi are impact advers asupra eficienţei vaccinului. Activitatea virusului poate fi amplificată prin adăugarea laptelui degresat de vacă - 50 ml şi/sau lapte praf - 2g/lt de soluţie de vaccinare. Mecanismul tehnic specificat pentru aplicarea vaccinului, inclusiv locul de adăpat trebuiesc păstrate în curăţenie, bine clătit de detergenţi şi resturi dezinfectante.

Precauţii speciale în administrarea la animale
A se vaccina doar animalele sănătoase.

Persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale trebuie să  întreprindă următoarele măsuri de precauţie:
A evita expunerea la virus în timpul vaccinării şi a utiliza ochelari de protecţie şi masca în timpul pulverizării. Spălaţi şi dezinfectaţi mâinile după finisarea vaccinării. Spălaţi echipamentul utilizat şi inactivaţi resturile vaccinului cu un dezinfectant special sau prin prelucrare termică (fiert sau ars).

Perioada de așteptare
Nu are.

Precauţii speciale de păstrare 
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
A se păstra în frigider (2 °C – 8 °C)
Termen de valabilitate al produsului medicinal veterinar în ambalaj intact: 2 ani.
Termen de valabilitate după prima deschidere: consum imediat.
Termen de valabilitate după reconstituire: 3 ore

Avertizări speciale
A se lua măsuri aseptice în timpul tuturor procedurilor de administrare a produsului.
Virusul vaccinului maladiei aviare Newcastle, mostra Bio 52: NDV B, şi virusul vaccinului bronşitei infecţioase aviare, mostra Bio 53: IBV H120, se reproduce şi se răspândeşte în organismele puilor vaccinaţi după administrare. Câteva zile după vaccinare, viruşii vaccinului sunt excretaţi în mediu într-o cantitate limitată, dar care poate ataca alte animale sensibile. Cercetările inofensive au demonstrat faptul că viruşii vaccinului sunt în siguranţă la animalele ţintă şi trecând la animalele ţintă nu îşi măresc virulenţa şi nu produc simptome clinice ale maladiei. Prin urmare, nu este necesar de a întreprinde careva măsuri speciale veterinare faţă de animale.

Nu sunt date referitoare la compatibilitatea acestui vaccin cu oricare altul. Prin urmare, siguranţa şi eficacitatea acestui produs utilizat cu oricare altul (fie în aceeaşi zi sau la interval de timp) nu au fost demonstrate.
Nu combinați cu nici un alt produs vaccinal/ imunologic.

Precauţii speciale pentru nimicirea produsului neutilizat sau resturilor
Resturile pot fi nimicite prin fierbere, incinerare sau imersie în dezinfectantul corespunzător aprobat pentru utilizare de către autorităţile competente.

Data ultimei revizuiri a textului prospectului
Ianuarue 2019.

Altă informaţie
Vaccinul este prezentat în flacoane de sticlă de tip I, în conformitate cu Ph.Eur., închis cu  dop de cauciuc şi sigilat cu capac de aluminiu.

Ambalaj:
200 doze, 500 doze, 1000 doze, 2 500 doze, 5000 doze
10 x 200 doze, 10 x 500 doze, 10 x 1000 doze, 10 x 2 500 doze, 10 x 5000 doze

* Nu toate tipurile de ambalaj pot fi găsite în vînzare.

Specificații principale
Producator Bioveta
Forma farmaceutică: Vaccin liofilizat
Specii țintă: Păsări
Compoziţie chimică
Substanța activă: Tulpini atenuate ale virusului bolii Newcastle Bio 52, NDV B1 106,0 – 107,5 EID50 și virusului bronșitei infecțioase Bio 53, IBV H 120