Disponibil: la comandă
Vă interesează acest produs? Doriți să aflați prețul, sau caracteristici suplimentare? Apelați la specialiștii noștri!

Compoziţie
1 gr de preparat conţine:
Sulfaquinoxalină: 500 mg.
Trimetoprim: 165 mg.

Indicaţii
Păsări:
Coriză infecţioasă, colisepticemia, sinuzită infecţioasă, holeră aviară, salmoneloza aviară, tifoza aviară, artrită stafilococică, infecţii bacteriene secundare asociate cu maladii respiratorii cauzate de  micoplasma şi în caz de condiţii de stres.
De asemenea se recomandă pentru tratarea coccidiozelor şi malariei aviare.

Farmacodinamica
Trimetoprimul este un analog al pirimidinei care distruge sinteza folatului, o parte esențială a căii de sinteză a timidinei. Inhibarea enzimei starvează bacteriile nucleotidelor necesare pentru replicarea ADN. De aceea, medicamentul manifestă o activitate bactericidă.
Sulfonamidele sunt analogi structurali ai acidului para-aminobenzoic (APA) și inhibă competitiv sintetaza dihidropteratului, o enzimă care facilitează APA ca substrat pentru sinteza acidului dihidrofolic (acid folic). Dihidrofolatul este un precursor al formării tetrahidrofolatului (acid folinic), o componentă esențială a coenzimelor responsabile pentru metabolizarea unică a carbonului în celule. Sulfonamidele sunt antimetaboliți care înlocuiesc APA, ducând la blocarea mai multor enzime necesare biogenezei bazelor purinice și a altor reacții metabolice necesare pentru formarea ARN. Sinteza proteinelor, procesele metabolice și inhibarea creșterii și replicării apar în organismele care nu pot utiliza folatul preformat (de ex. Dietetic). Efectul este bacteriostatic, deși o acțiune bactericidă este evidentă la concentrațiile mari care se găsesc în urină.

Absorbţie
Sulfaquinoxalina este absorbită minim în mod sistematic și este denumită sulfonamidă enterică.
Trimetoprimul este ușor și aproape complet absorbit din tractul gastro-intestinal. După administrarea orală cu mai multe doze, concentrațiile plasmatice maxime de trimetoprim ale serului sunt de obicei cu 50% mai mari decât cele obținute după administrarea unică a medicamentului. Concentrațiile serice la starea de echilibru sunt cuprinse între 1,2-3,2 μg / ml după administrarea orală de 160 mg trimetoprim la fiecare 12 ore.

Doze
Dizolvaţi doza recomandată în 2 litri de apă, apoi adăugaţi soluţia  în cantitatea recomandată de apă.
Păsări: 14-28 gr de Quinoprim la 100 lt de apă de băut sau 250-500 gr de Quinoprim la 1 000 kg de nutreț.
Doze mai mari se recomandă pentru tratamentul colisepticemiei şi maladiilor protozoare.

Perioada de așteptare
Carnea de pasăre nu se va consuma în alimentaţia umană pe durata tratamentului şi timp de 5 zile după ultima administrare.

Condiții de păstrare
A se păstra la loc uscat şi ferit de lumină, la temperaturi ce nu depășesc  15-250C.

Termen de valabilitate după deschiderea ambalajului: 28  de zile.

Specificații principale
Producator Mobedco
Forma farmaceutică: Pulbere orală
Specii țintă: Păsări
Perioada de așteptare (zile):
Carne: 5 zile
Compoziţie chimică
Substanța activă: Sulfaquinoxalină (500 mg/1 ml), trimetoprimă (165 mg/1 ml)